lørdag 14. november 2009

Sykehusnedleggelser

I dag var sykehusnedleggelser tema på nyhetene igjen. Utrolig hvordan helsepolitikere i såkalt sentrale strøk mener seg ha så store kunnskaper om hvordan resten av Norge kan organiseres! Nå skal Oslopolitikerne igjen forsøke å legge ned de "små" sykehusene som er så brysomme, rundt om i landet. Slik som i Sogn og Fjordane.

Her er det noen som har sittet på T-banen i Oslo og funnet ut at 3,5 time til sykehuset er helt greit om du bor på Vestlandet eller liknende.

Nei, nå er det på tide at noen svarer med samme mynt. Så her er mitt forslag: Legg ned alle sykehusene i Oslo! De tar uansett plass, og det er mer samfunnsnyttig og lønnsomt å bygge boliger og liknende. Dessuten tjener sykepleiere så dårlig at det er lite lønnsomt å ha de i kommunen som skattebetalere. Da er det bedre med skikkelige arbeidsfolk, les: aksjemeglere og likesinnede.

Og sykehusene? Jo, slå det sammen til et stort sykehus som legges på Koppang. Her er det bare skog likevel, og plass til det megasykehuset. Det tar under 3,5 time å kjøre til Koppang, så avstanden til Oslo er ikke noe problem. Dessuten vil pasientene få flust med frisk luft, noe som sikkert får ned liggetiden med opp til flere minutter. Og enhver økonom skjønner da at vi kan spare enormt med penger!

Så konklusjonen er: Legg Oslosykehusene til Koppang!