søndag 29. april 2012

Planlegging - og om det å kjøpe kjole

Å planlegge hva man skal gjøre eller hvordan man skal løse en oppgave, kan ofte være smart. En annen sak er å planlegge livet i detalj og ikke la skjebnen eller tilfeldighetene få spille inn.  

Mange ganger kan livet ta andre vendinger enn det en forutser. En som er fleksibel vil kunne ta de nye mulighetene som byr seg fram, har man planlagt hva som skal skje, derimot, vil man bli sittende avventende for å se om det man har planlagt skal åpenbare seg. Noe som ofte ikke skjer.

Det er som å kjøpe kjole. Man har sett for seg den lekre, røde kjolen, men i kjolebutikken har de ikke den kjolen. Der henger det en grønn kjole. Skal du prøve den grønne eller ei? Dersom du holder deg til planen, oppsøker du alle byens kjolebutikker for å finne den røde kjolen. Om du ikke finner den, må du kanskje vurdere et alternativ. Men, da kan den grønne kjolen være borte. Og - det kunne jo tenkes at den grønne kjolen uansett hva du hadde forestilt deg hadde vært den beste.....

Jeg skal ut og kjøpe ny kjole om et par dager. Jeg skal gå med åpent sinn inn i kjolebutikken. Farge, form og snitt er uvesentlig - jeg skal finne min kjole. Den som henger i butikken og har sett seg ut meg som sin eier!