søndag 15. mars 2009

Acer Aspire One Linpus - Lage oppstartsminnepinne

Du har pakket opp maskinen, startet den og satt deg litt inn i hvordan den fungerer. Det aller første du da bør gjøre, er å lage en oppstartsminnepinne. Dersom du har en ekstern dvd-spiller med usb-tilkopling, trenger du selvfølgelig ikke dette.

Du trenger:
* oppstartscd-en som kom med AA1 (Acer Aspire One)
* PC med dvd-spiller
* en tom minnepinne med lagringsplass over 2GB.

Skru av Pcen, sett inn minnepinnen og oppstartscd-en. Start deretter Pcen. Dersom maskinen ikke starter fra oppstartscd-en, må du følge med på skjermen. Du får beskjed om å trykke F12/F2 eller liknende slik at du kommer til valget for hvordan maskinen skal starte.

Du velger da at den skal starte (boote) fra dvd-spilleren. Nå vil du forhåpentligvis få maskinen til å starte fra cd-en. Her vil du snart få et valg om hvor (hvilken partisjon) du ønsker å innstallere innholdet, og da er det viktig at du velger usb-minnepinnen/disken/HDD.

Deretter svarer du bare ja videre. Prosessen tar 10-20 minutter. Nå har du fått deg en recovery-minnepinne du kan bruke når du krasjer AA1. For tro meg, dersom du skal ordne litt på maskinen, kommer du sikkert til å måtte behøve det! Derfor er det veldig lurt å hele tiden sørge for backup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar