søndag 15. mars 2009

Acer Aspire One Linpus - Oppdatere Firefox

Dersom aa1 (Acer Aspire One) kommer med en eldre versjon av Firefox, ønsker du kanskje å oppgradere til nyeste versjon. Det er ikke spesielt vanskelig, men krever at du har tilgang til root. Har du ikke root-passordet, kan du følge oppskriften over.

Trykk Alt+F2 for å vise “Run program “-vinduet. Kryss av for at du vil “Run in terminal” og klikk på “Run”. Nå åpnes et terminalvindu. Skriv inn su om du ikke har gjørt det før. Da får du spørsmål om passordet ditt.
Om du ikke kjenner Linuxkommandoene, er det bare å følge oppskriften; kopiere og lime inn i terminalen. Det aller enkleste er å lime inn i terminalen via Ctrl+Shift+V.
(Ctrl+Shift+C er kommandoen for å kopiere det du har merket i terminalvinduet. Merk deg at den vanlige Copy-kommandoen du kjenner, Ctrl+C, fungerer slik at den stopper alle prosesser i terminalvinduet og altså ikke kopierer!.)

Den første koden bruker wget for å laste ned Firefox 3 fra en offisiell side – mirror. Du kan endre slutten av koden som her er nb-NO dersom du ønsker et annet språk enn norsk bokmål. Du kan for eksempel bruke en-US om du ønsker en engelskspråklig versjon. Informasjon om språk og versjoner finner du på http://www.mozilla.com eller http://www.firefox.no. Du trenger ikke å fjerne gammel versjon av Firefox før du starter.



wget "http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0.7&os=linux&lang=nb-NO"
wget "http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0.7&os=linux&lang=nn-NO"
(Nynorsk versjon)


I det neste trinnet pakkes Firefox opp, og linkene blir modifisert. Om du får feilmeldinger, kan du ignorere dette. Ingen av de følgende prosessene tar spesielt lang tid. Kopier gruppevis, og lim inn i terminalvinduet.

sudo tar -jxf firefox-3.0.7.tar.bz2 --directory /opt
sudo chown user -R /opt/firefox
sudo ln -fs /opt/firefox/firefox /usr/bin/ff3

sudo sed '/Exec/ s/=firefox/=ff3/' -i /usr/share/applications/linpus-web.desktop
sudo sed '/Exec/ s/=firefox/=ff3/' -i /usr/share/applications/edesktop/*



I det neste trinnet linkes alle plug-ins (programtillegg):

sudo ln -s /usr/lib/mozilla/plugins/* /opt/firefox/plugins


Kommandoen under får fram “Profile manager”. Du trenger ikke endre på default, men eventuelt lage en ny profil, og velg denne. Du kan også lagre innstillinger og bokmerker. Det må gjøres før du oppdaterer profilen din.

ff3 -profilemanager -no-remote



Du kan helt til slutt også endre ikonet på skrivebordet til det offisielle Firefox-ikonet.

sudo sed '/Icon/ s/acs_//' -i /usr/share/applications/linpus-web.desktop



Til slutt må du restarte AA1 slik at alle funksjoner og endringer oppdateres.

KILDE:
Denne oppskriften finner du originalt hos http://macles.blogspot.com. Dette er vel den mest omfattende siden om aa1 på nettet, og den anbefales på det varmeste!Her finner du også spørsmål og svar på mange av de spørsmålene du har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar